Wednesday 14 March 2018

SPRING ROLLS ΦΟΥΡΝΟΥ – ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ!


ΥΛΙΚΑ:
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
  • 2 κ.Σ λευκό βαλσάμικο ξίδι
  • 1 κ.Σ σόγια
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 20 φύλλα για spring rolls (ή φύλλο μπακλαβά)
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε λεπτά μπαστουνάκια (sticks) και τα σοτάρουμε μαζί με το τριμμένο τζίτζερ σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο. Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά ελαφρά, προσθέτουμε τη σόγια και το λευκό βαλσάμικο. Τα βγάζουμε από το τηγάνι σ’ ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά περίπου να κρυώσουν. Παίρνουμε το φύλλο για μπακλαβά (ή για spring roll) κομμένα σε τετράγωνα περίπου 15x15 cm περίπου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Τοποθετούμε σε επιφάνεια ένα φύλλο με την γωνία προς τα επάνω και βάζουμε 1 κ.Σ από τη γέμιση. Τυλίγουμε  μια φορά προς τα μέσα, μαζεύουμε τα πλαϊνά , βρέχουμε την άκρη στην επάνω γωνία με λίγο νερό και συνεχίζουμε να τυλίγουμε το Spring Roll μας. Συνοδεύουμε με τη σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς. Τα τοποθετούμε σ’  ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά γυρνώντας τα στα 12 λεπτά από την άλλη πλευρά.

Ανδρέας Χ.Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης BSc, UK

No comments:

Post a Comment