Tuesday 14 May 2019

Δροσερή πατατοσαλάτα με αβοκάντο και σος γιαουρτιού!


Συστατικά (για 10 άτομα):

Για την σαλάτα:
1,5 kg baby πατάτες κομμένες στα τέσσερα
3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 μικρό ξερό κρεμμύδο ψιλοκομμένο
6 βραστά αυγά ψιλοκομμένα
2 ώριμα αβοκάντο ψιλοκομμένα
4 φέτες μπέικον ψημένες ψιλοκομμένες
Για το dressing:
1 φλ. μαγιονέζα
1/2 φλ. γιαούρτι
2 κ. σούπας μηλίτης
1 κ. σούπας μουστάρδα dijon
1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
αλάτι, πιπέρι
1/4 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα

Τρόπος μαγειρέματος
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τις πατάτες με την φλούδα τους για πε΄ριπου οκτώ λεπτά.
Σούρωσε τις πατάτες καλά και άφησέ τες να στεγνώσουν και να κρυώσουν ελαφρώς.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε το σέλερι, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, τα αυγά, τα αβοκάντο και το μπέικον.
Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε την μαγιονέζα με το γιαούρτι, τον μηλίτη, την μουστάρδα, την σκόνη σκόρδου, αλατοπίπερο και την πάπρικα.
Ρίξε τις πατάτες στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε προσεκτικά.
Περίχυσε την σαλάτα με το dressing και ανακάτεψε με προσοχή, ώστε να απλωθεί παντού.
Σκέπασε το μπολ με μεμβράνη και άφησέ το στο ψυγείο για μία ώρα, ώστε να “δέσουν” τα υλικά και να αναμειχθούν τα αρώματα.
Σέρβιρε την σαλάτα κρύα με έξτρα καπνιστή πάπρικα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Λαχταριστή πατατοσαλάτα με αβοκάντο και τραγανό μπέικον.

Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης BSc, UK

Reference: tlife.gr

No comments:

Post a Comment