Υλικά (για 4 μερίδες):
• 3 ½ φλ. χοντροκομμένα κατεψυγμένα ροδάκινα
• ½ φλ. ζάχαρη
• ½ φλ. γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά
• 1 κ.Σ χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Αναμιγνύετε τα ροδάκινα και τη ζάχαρη σ’ ένα μπλέντερ. Αναμιγνύετε το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού σ’ ένα άλλο μπολ. Με το μηχάνημα σε λειτουργία (μπλέντερ), βάζετε σταδιακά το μίγμα γιαουρτιού-λεμονιού. Σερβίρετε αμέσως όπως έχει ή αν επιθυμείτε αφήστε το για 2 περίπου ώρες στην κατάψυξη για είναι πιο ‘σκληρό’.
Με μόνο τέσσερα υλικά και χωρίς παγωτομηχανή φτιάξτε το δικό σας σπιτικό, κρεμώδες, λαχταριστό παγωτό από ροδάκινα. Απολαύστε το χωρίς ενοχές: είναι υγιεινό, φυσικό και εξαιρετικά θρεπτικό.
Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης (BSc, UK)
Reference: Χρυσές Συνταγές
No comments:
Post a Comment