Συστατικά:
Για τη ζύμη
- 3 φλ. Τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κρόκους αυγών
- 1 γιαούρτι 2%
- ¾ φλ. Τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 φλ. Τσαγιού καλαμποκέλαιο
Για τη γέμιση
- 150 γραμμάρια ανθότυρο
- 30γρ. τυρί φέτα
- 1 κουταλιά της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας γάλα light
Εκτέλεση:
Σε δύο διαφορετικά μπολ κάνουμε πρώτα τη συνταγή για τη ζύμη και στο άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση. Από το μπολ με τη συνταγή για τη ζύμη κάνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης, στη συνέχεια τα ανοίγουμε και ρίχνουμε λίγο αλεύρι (τα πατάμε με τα χέρια μας). Στη συνέχεια βάζουμε στο κέντρο μία κουταλιά της σούπας ή του γλυκού αν είναι μικρό σε μέγεθος και κατόπιν διπλώνουμε (να γίνει σαν το κουρού). Για να κολλήσει το ζυμάρι πατάμε τις άκρες με ένα πιρουνάκι και έχουμε κι ένα σχέδιο!
Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης BSc, UK
No comments:
Post a Comment