Wednesday 23 January 2019

Θρεπτικά Μπισκότα με Μήλο!



Υλικά:
  • 100γρ γκρανόλα
  • 90γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 ½ κ.γ κανέλα
  • 1 ½ κ.γ baking powder
  • 30γρ βούτυρο λιωμένο
  • 125γρ μήλο/ 1 μέτριο μήλο
  • 120γρ μέλι
  • 1 αυγό

Εκτέλεση:
Βάζουμε σ’ ένα μέτριο μπολ όλα τα ξηρά υλικά (τη γκρανόλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουτερ και την κανέλα) και τα αφήνουμε στην άκρη. Σ΄ ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά (το μέλι, το αυγό και το βούτυρο) και ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν.
Φέρνουμε το μπολ με τα ξηρά υλικά μπροστά μας και αρχίζουμε να ανακατεύουμε ελαφρά, καθώς ρίχνουμε μέσα το μίγμα των υγρών υλικών, και τα ενώνουμε. Ακολούθως ψιλοκόβουμε το μήλο και το προσθέτουμε στο μίγμα.
Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, για να δέσουν κι να σφίξουν υλικά μας ουτως ώστε να μην πλώσουν στο φούρνο.
Μετά, βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο, βάζουμε γάντια και παίρνοντας μια ποσότητα αρχίζουμε να πλάθουμε το μίγμα πρώτα σε μπαλίτσα και μετά το πιέζουμε προς τα κάτω, δημιουργώντας έτσι το μπισκότο μας.
Τα βάζουμε σ’ ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν και καταναλώστε.

Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης (BSc, UK)

No comments:

Post a Comment