Tuesday 29 January 2019

Ριζότο με χρωματιστά λαχανικά!


Συστατικά

  • 4φλ. ζωμός λαχανικών
  • 2κ. σούπας νερό
  • 1 μικρό ματσάκι σπαράγγια καθαρισμένα
  • Λίγες μπουκιές μπρόκολο
  • 1 μεσαία κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού πιπέρι
  • 3/4φλ. ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1φλ. ρύζι arborio (ρύζι risotto)
  • 1/4φλ. λευκός ξηρός οίνος
  • 1/4φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Λίγο ψιλοκομμένος μαϊντανός

Τρόπος μαγειρέματος
Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε το ζωμό.
Όταν πάρει βράση μείωσε τη θερμοκρασία για να διατηρείται ζεστός.
Βάλε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω στο μάτι της κουζίνας.
Όταν κάψει το σκεύος πρόσθεσε μέσα 1κ. σούπας νερό, τα σπαράγγια, το μπρόκολο και τις πιπεριές.
Αλατοπιπέρωσε και σόταρε για 4 λεπτά.
Βάλε ένα άλλο μεγάλο τηγάνι πάνω στο μάτι της κουζίνας.
Όταν κάψει το σκεύος πρόσθεσε μέσα την υπόλοιπη 1κ. σούπας νερό και τα κρεμμυδάκια και σόταρε για 1-2 λεπτά.
Πρόσθεσε μέσα το ρύζι και σόταρε για 1 λεπτό.
Έπειτα πρόσθεσε το κρασί, ανακάτεψε και μαγείρεψε για 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί.
Μείωσε το θερμοκρασία στη μέση και ρίξε σιγά – σιγά το ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαγειρευτεί (περίπου 15 – 20 λεπτά).
Ρίξε μέσα αλάτι, πιπέρι, την παρμεζάνα και τα λαχανικά που είχες σοτάρει και ανακάτεψε καλά.
Μοίρασε στα πιάτα πασπαλίζοντας με μαϊντανό.

Θερμίδες: 257/ μερίδα

Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης (BSc,UK)

No comments:

Post a Comment