Tuesday 5 February 2019

Κοτόπουλο με Κουρκουμά και Χρωματιστές Πιπεριές!


Συστατικά:

  • 1 κοτόπουλο (περίπου 1.5 κιλό)  
  • 300 γρ. γάλα καρύδας
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 2 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά

Για το σερβίρισμα:

  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

Διαδικασία:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε 10 τεμάχια.
Σε ένα μπόλ βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, το γάλα καρύδας, το μπούκοβο, τον κουρκουμά, τις σκελίδες σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 4-6 ώρες.
Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τις απλώνουμε στον πάτο από ένα πυρίμαχο σκεύος.
Βγάζουμε το μπόλ από το ψυγείο, και τοποθετούμε πάνω από τις πιπεριές τα κομμάτια κοτόπουλου και περιχύνουμε με το ζουμί από τη μαρινάδα.
Ψήνουμε στον φούρνο για 50-60 λεπτά.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο.
Μπορείτε να σερβίρετε το κοτόπουλο μαζί με ρύζι μπασμάτι.

Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης (BSc, UK)

No comments:

Post a Comment