Tuesday 19 March 2019

Ρεβίθια με Κάρι – Νηστίσιμο!


Υλικά (για 4 άτομα):
  • 1 μικρό κουνουπίδι, περίπου 500γρ, κομμένο σε μπουκετάκια
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 φλ. ρεβίθια βρασμένα
  • 1 κ.γ τζίτζερ
  • 1 κ.γ κύμινο
  • 1 κ.γ κουρκουμά (turmeric)
  • 1 κ.Σ κάρι
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα (400γρ) ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 1 καυτερή πιπερία τσίλι ψιλοκομμένη
  • 2 κ.Σ ντοματοπελτέ
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 1 ½ φλ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο (+ επιπλέον για γαρνίρισμα)
  • 2 φλ. ζεστό νερό
  • 1 κ.γ αλάτι

Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το τζίτζερ, το κύμινο, τον κουρκουμά, το κάρι και τα καβουρδίζετε. Στη συνέχεια, ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ακολούθως, βάζετε τις πατάτες και όταν σοταριστεί προσθέτετε το κουνουπίδι. Ανακατεύετε προσεκτικά, ρίχνετε τα ρεβίθια, τις ντομάτες, τη ζάχαρη, την πιπεριά τσίλι (αν θα βάλετε) και το ζεστό νερό στο οποίο διαλύετε τον ντοματοπελτέ και το ζωμό. Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε το φαγητό για 20 λεπτά. Ακολούθως, βάζετε τον κόλιανδρο και το αλάτι. Βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτετε ακόμα λίγο νερό. Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα και γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο. Συνοδεύετε με ζεστό ψωμί ή πίτες.

Θερμίδες: 360 kcal ανά μερίδα

Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης (BSc, UK)

reference: χρυσές συνταγές


No comments:

Post a Comment