ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες):
Για το ρολό
70 γρ. καρότο τριμμένο στην χοντρή πλευρά του τρίφτη
400 γρ. φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σαν κιμάς
75 γρ. μουστάρδα
1 αβγό
80γρ. βρώμη
Αλάτι, πιπέρι
Για το ντιπ
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
50 γρ. κρέμα βαλσάμικου λεμόνι/πορτοκάλι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ρολό και ανακατεύουμε.
2. Σε ένα ανάλογο πυρέξ πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενο σχήμα.
3. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψήνουμε το ρολό ακάλυπτο γύρω στα 45 λεπτά.
4. Για να φτιάξουμε το ντιπ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την κρέμα βαλσάμικου λεμόνι/πορτοκάλι.
5. Σερβίρουμε το ρολό σε φέτες μαζί με το ντιπ.
Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης (BSc, UK)
Reference: www.athenarecipes.com
No comments:
Post a Comment