Tuesday 9 April 2019

Πατάτες Ψητές (jacket) με Γέμιση από Λαχανικά και Τόνο!


Υλικά:
4 μέτριες πατάτες
2 κ.γ ελαιόλαδο
4 μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κ.Σ φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
½ φλ. βρασμένο καλαμπόκι
1 μεγάλο τόνο κονσέρβας
3 κ.Σ τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 180°C. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις χαράζουμε σταυρωτά στην επιφάνειά τους, τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε περίπου μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Μέχρι να ψηθούν οι πατάτες, τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Αφήνουμε τα μανιτάρια μέχρι να κρυώσουν. Σε ένα μπολ, τοποθετούμε τα μανιτάρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι το τυρί κρέμα να τα καλύψει εντελώς. Ανοίγουμε ελαφρώς τις πατάτες και τοποθετούμε 2 κουταλιές από το μείγμα σε κάθε πατάτα.

Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης (BSc, UK)

Reference: Παραμύθι Επικύνδινες Αποστολές ΔΙατροφής

No comments:

Post a Comment