Κατά την περίοδο της νηστείας, η απουσία γαλακτοκομικών προιόντων απο τη διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη ασβεστίου.
Πώς να το αναπληρώσετε; Καταναλώστε: Ταχίνι, σουσάμι, Σπανάκι (π.χ σπανακόρυζο με ντομάτα), Μπρόκολο (μπρόκολο με γαρίδες), Όσπρια (φασόλια με σιτάρι, καρότο, σέλινο), προιόντα σόγιας, αμύγδαλα.
Επίσης πρόσληψη υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνης επιτυγχάνει ο συνδιασμός οσπρίων με δημητριακά ή σπόρους όπως, φακή με ρύζι, αρακάς με ρύζι, φασόλια με ψωμί. Είναι καλές επιλογές για γεύματα που προσδίδουν πρωτεΐνη στον οργανισμό κατά περιόδους νηστείας. Επίσης άλλα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη είναι οι ξηροί καρποί, η σόγια, το τοφού, το φυστικοβούτυρο, η ταχίνι.
No comments:
Post a Comment