Thursday 17 December 2015

Κολοκυθομπιφτέκια:


Υλικά για 4 άτομα:
• 2 μεγάλα κολοκυθάκια τριμμένα
• 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
• 1 μέτριο καρότο τριμμένο
• 2 αυγά
• 50 γρ. φέτα χαμηλή σε λιπαρά, ελαφρά λιωμένη
• 100 γρ. χαλούμι τριμμένο, με χαμηλά λιπαρά
• 2 Κ.Σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 2 Κ.Σ δυόσμο ψιλοκομμένο
• 2 Κ.Σ άνηθο ψιλοκομμένο
• 5 Κ.Σ βρώμη
• 2 Κ.Σ αλεύρι ολικής αλέσεως
• 1 Κ.ΤΣ baking powder
• 1 Κ.Σ ελαιόλαδο
• Λίγο φρέσκο αλεσμένο πιπέρι

Μέθοδος:
• Βάζετε σε σουρωτήρι το τριμμένο καρότο, το κολοκυθάκι και το κρεμμύδι.
• Μετά από 10 λεπτά τα σφίγγετε, τα στραγγίζετε καλά με τα χέρια σας και τα βάζετε σε μπολ.
• Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη που μπορεί να πλάσετε.
• Πλάθετε τα κολοκυθομπιφτέκια και τα βάζετε σε ταψί με λαδόχαρτο στη βάση του.
• Τα ψήνετε σε ζεστό φούρνο στους 180 ° C για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα:
Θερμίδες (kcal): 234,1 Λίπος (γρ): 11,4 Κορεσμένα Λίπος (γρ): 4,6 Χοληστερόλη (mg): 94,4 Υδατάνθρακες (γρ): 19,9 Πρωτεΐνες (γρ): 15,2 Φυτικές ίνες (γρ): 4,3 Νάτριο (mg): 613

Διατροφολόγος:
Τα κολοκυθάκια και τα καρότα είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Πολλά από τα αντιοξειδωτικά βρίσκονται στη φλούδα του κολοκυθιού, γι΄αυτό είναι καλύτερα να τα καταναλώνουμε μαζί με τη φλούδα. Τα κολοκυθάκια δίνουν τον τέλειο συνδυασμό για τη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα, αφού προσφέρουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ψευδάργυρο και μαγνήσιο που είναι όλες απαραίτητες για τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

No comments:

Post a Comment