Υλικά :
• 2 φλιτζάνια λάδι
• 1 φλιτζάνι φυτικό φρέσκο βούτυρο
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη για τη ζύμη και όσο χρειαστεί για να καλύψουμε τους κουραμπιέδες στο τέλος (περίπου ¼ του φλιτζανιού)
• 2 κρόκους αυγών
• 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
• 2 βανίλιες
• 1 κιλό αλεύρι
• 1 ½ φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και κομμένα
• 1 φλιτζάνι ροδόνερο
• 1 κ.γ μαγειρική σόδα
Εκτέλεση:
• Ρίχνουμε στο δοχείο του μπλέντερ το λάδι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το κονιάκ, τις βανίλιες, το αμύγδαλο και το αλεύρι
• Χτυπάμε καλά τα υλικά για να γίνει ένα ομοιογενές υλικό και στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά να ηρεμήσει
• Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μικρά κομμάτια, τους τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν
• Αφού ψηθούν ρίχνουμε από πάνω το ροδόνερο και τους πασπαλίζουμε με την άχνη
Tips : Άφησε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν ελάχιστα και ράντισέ τους με το ροδόνερο. Αν είναι καυτοί θα μαλακώσουν κι είναι κρύοι δεν θα σε βοηθήσουν να σταθεί η άχνη στην επιφάνεια τους
No comments:
Post a Comment