Wednesday, 9 December 2015

Λιπαρά ψάρια!



Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται σε λιπαρά ψάρια, όπως στον σολομό, τον τόνο, την πέστροφα αλλά και στα έλαια των ψαριών, παρουσιάζουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, με τις οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της φλεγμονής. Έτσι, είναι ωφέλιμη πηγή για τα άτομα που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα, διότι βοηθούν στην αντιμετώπιση του πόνου των αρθρώσεων και στην πρωινή δυσκαμψία. Προσθέστε λοιπόν στη διατροφή σας περίπου 2-3 μερίδες ψαριών την εβδομάδα. Εναλλακτικές, εξαιρετικές πηγές αυτών των λιπαρών είναι οι ξηροί καρποί, η φυτική μαργαρίνη τύπου soft, το αβοκάντο και ο λιναρόσπορος που μπορούν να εμπλουτίσουν τις σαλάτες σας.
ΑΝΔΡΕΑΣ Χ.ΣΑΒΒΑ
Διατροφολόγος
Ειδικός Εκγύμνασης (BSc) UK


No comments:

Post a Comment