Υλικά για 4 άτομα :
• 2 ΦΛ/ΝΙΑ ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα ή ρεβίθια κονσέρβας
• 2 Κ.Σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 Κ.Σ ελαιόλαδο
• ½ ΦΛ/ΝΙ καπήρα αλεσμένη
• 1 Κ.ΤΣ ξηρή ρίγανη
• Λίγο φρέσκο αλεσμένο πιπέρι, πάπρικα και κύμινο ( Αρτυσιά)
Εκτέλεση:
• Βάζετε τα ρεβίθια στο μπλέντερ και τα αλέθετε
• Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά με τα ρεβίθια
• Πλάθετε το μείγμα σε μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο
• Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, για 10 λεπτά και γυρίζετε τα φαλάφελ για να ψηθούν ακόμα 10 λεπτά και από την άλλη μεριά
• Τα σερβίρετε σε σαλάτα
Tips:
• Τα φαλάφελ συνδυάζονται άψογα με διάφορα βουτήγματα, όπως σκορδαλιά και ταχίνι
• Αν νομίζετε ότι κατά το ζύμωμα τα φαλάφελ είναι πολύ στεγνά, τότε προσθέστε στο μέιγμα λίγο νερό ή μια κόκκινη ντομάτα ψιλοκομμένη
Θερμίδες ανά μερίδα (kcal): 193,8
Διατροφολόγος: Τα ρεβίθια, όπως όλα τα όσπρια, περιέχουν πολλές φυτικές ίνες που μειώνουν την κακή χοληστερόλη . Ρυθμίζουν τη ζάχαρη στο αίμα και καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα. Επίσης τα ρεβίθια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες.
( ΔιατροΣΕΦ 2015 )
No comments:
Post a Comment