Thursday 31 December 2015

Τορτίγια σάντουιτς ρολό με σολομό και τυρί cottage




Υλικά για 4 άτομα:
• 4 τορτίγιες (πίτες) ολικής αλέσεως
• 4 φέτες λεπτές (150 γρ) σολομό καπνιστό
• Λίγα φύλλα από μαρούλι
• 2 μικρά αγγουράκια τουρσί κομμένα σε στενόμακρες φέτες
• 1 Κ.Σ κρεμώδες τυρί με χαμηλά λιπαρά <>
• 200 γρ τυρί <>
• 1αυγό φρέσκο βραστό σφικτό ( ψημένο για 10 λεπτά)
• 1 Κ.ΤΣ αγγλική μουστάρδα
• Λίγο φρέσκο αλεσμένο πιπέρι

Μέθοδος:

• Καθαρίζετε το αυγό και το τρίβετε στον χοντρό τον τρίφτη.
• Σε μπολ αναμιγνύετε τα δύο τυριά και την αγγλική μουστάρδα.
• Κανονίζετε τη γεύση και προσθέτετε και τα καρυκεύματα.
• Παίρνετε τις πίτες μια-μια και τις αλείφετε με το μείγμα τυριών.
• Από πάνω τοποθετείτε τις φέτες σολομού και το αγγουράκι το τουρσί.
• Τέλος βάζετε το μαρούλι και τυλίγετε σε ομοιόμορφα ρολά.
• Σερβίρετε τις τορτίγιες με τριμμένο αυγό.

Θερμίδες: 258.5 kcal

Διατροφολόγος: Ο καπνιστός σολομός είναι πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, βιταμίνης D, μαγνησίου, σελήνιου και βιταμίνες του β-συμπλέγματος. Επίσης είναι πλούσιος σε Ω-3 λιπαρά οξέα. Το κυριότερο μειονέκτημα του καπνιστού σολομού είναι ότι περιέχει αρκετό νάτριο και άτομα με υπέρταση πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά, όταν καταναλώνουν καπνιστό σολομό ή άλλα καπνιστά ψάρια και κρέατα. Καλό θα ήταν σε περίοδο εγκυμοσύνης να αποφεύγετε την κατανάλωση καπνιστών ψαριών και κρεατικών λόγω του ότι ορισμένα βακτήρια δεν σκοτώνονται κατά τη μέθοδο του καπνίσματος και μπορεί η κατανάλωση τους να προκαλέσει σοβαρή τροφική δηλητηρίαση. Η τορτίγια και γενικά τα πλείστα ψωμιά έχουν αρκετό αλάτι οπόταν σε συνδυασμό και με τον σολομό που περιέχει αρκετό αλάτι κάνει τη συνταγή αυτή πολύ μεγάλη σε περιεκτικότητα νάτριο.
(ΔιατροΣΕΦ 2015)



No comments:

Post a Comment