Wednesday 15 November 2017

Γλυκό Κοτόπουλο με Ψητά Αχλάδια και Χρυσόμηλα!


Μερίδες: 4 Χρόνος: 55 λεπτά

ΥΛΙΚΑ:
2 κ.γ ελαιόλαδο
4 στήθος κοτόπουλο (150γρ. το ένα περίπου), χωρίς κόκκαλό και δέρμα
8 φρέσκα χρυσόμηλα, κομμένα στη μέση και χωρίς κουκούτσι
2 αχλάδια, ξεφλουδισμένα, κομμένα στα τέσσερα και χωρίς κουκούτσια
500 γρ. πατάτες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες (wedges)
Ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
Μερικά κλωναράκια θυμάρι, ψιλοκομμένα
1 κ.Σ μουστάρδα ολικής αλέσεως
1 κ.Σ μέλι
4 κ.Σ light crème fraiche 
Πιπέρι
Για σερβίρισμα:
Πράσινα φασολάκια
Σοταρισμένο σπανάκι (προαιρετικό)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι,  πιπερώνουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσει, και ακολούθως τα τοποθετούμε σε πυρίμαχος σκεύος με τα χρυσόμηλα, αχλάδια, πατάτες και κρεμμύδι.
Αναμιγνύουμε μαζί το ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού, το θυμάρι, τη μουστάρδα και το μέλι και το χύνουμε πάνω στο κοτόπουλο. Καλύψτε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 40 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο στα μισά του χρόνου.
Όταν το κοτόπουλο έχει ψηθεί, αναμιγνύουμε τη crème fraiche μέσα στη σάλτσα, πριν να το σερβίρουμε με πράσινα φασολάκια και σοταρισμένο σπανάκι, αν επιθυμείτε. 

Ανδρέας Χ. Σαββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης BSc, UK

No comments:

Post a Comment