Wednesday 8 November 2017

Ινδικό ρύζι με κιμά κοτόπουλου!


Μερίδες: 4 Χρόνος: 30 λεπτά
Συστατικά:
450γρ. κιμάς κοτόπουλου
2κ. γλυκού ελαιόλαδο
2γλ. κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1/2φλ. καρότο κομμένο σε φέτες
3/4κ. γλυκού κύμινο
3/4κ. γλυκού κανέλα
1/2κ. γλυκού κόλιαντρο σε σκόνη
1/4κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
2φλ. ζωμό κοτόπουλου
1/2φλ. Σταφίδες
3κ. σούπας πάστα ντομάτας
1 + 1/2κ.σούπας ξύσμα λεμονιού
1/4κ. γλυκού αλάτι
420γρ. βρασμένος αρακάς
1/2φλ. φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
1κ. σούπας χυμό λεμονιού
1φλ. ρύζι

Τρόπος μαγειρέματος:
Βράσε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, σε υψηλή θερμοκρασία. Πρόσθεσε τον κιμά κοτόπουλου και μαγείρεψε για 6 λεπτά. Αφαίρεσε τον κιμά το τηγάνι και πρόσθεσε το λάδι, το κρεμμύδι και το καρότο και σόταρε για 4 λεπτά. Πρόσθεσε το κύμινο, την κανέλα, το κόλιαντρο σε σκόνη και το πιπέρι και σόταρε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Πρόσθεσε τον κιμά ξανά, το ζωμό, τις σταφίδες, την πάστα ντομάτας, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και τον αρακά και άφησέ τα να πάρουν μια βράση. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και σιγόβρασε για 4 λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα. Αφαίρεσε από τη φωτιά και ανακάτεψε με το κόλιαντρο και το χυμό λεμονιού. Χώρισε το ρύζι σε και τον κιμά σε 5 πιάτα.

Κάνουμε ένα πέρασμα από την Ασία και συγκεκριμένα από την Ινδία, δοκιμάζοντας μια παραδοσιακή συνταγή γεμάτο ιδιαίτερες γεύσεις και μπαχαρικά.

Θερμίδες: 298/ μερίδα

Ανδρέας Χ.Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης BSc, UK

No comments:

Post a Comment