Υλικά για 4 μερίδες
- 12 μεγάλες γαρίδες
- 2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 μέτρια πράσινη πιπεριά
- 120γρ. ελληνική φέτα
- 2 Κ ελαιόλαδο
- Μαϊντανό
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τις γαρίδες και αφαιρείτε το κέλυφος, χωρίς να αφαιρέσετε το κεφάλι και την ουρά.
Σ’ ένα κατσαρολάκι τοποθετείτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την πιπεριά, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι μέχρι το μίγμα να γίνει παχύρρευστο.
Προσθέτετε τις γαρίδες για 5 – 10’, καθώς το μαϊντανό και την ελληνική φέτα. Τα αφήνετε στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα
Θερμίδες: 164.5 Kcal
Υδατάνθρακες: 6γρ.
Πρωτεΐνες: 9.5γρ.
Λίπος:13.75γρ.
Χοληστερόλη: 58.5mg
Φυτικές ίνες: 1.5γρ.
Ασβέστιο: 172.75 mg
Βιταμίνη D: 32 IU
Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης BSc, UK
No comments:
Post a Comment