Υλικά για 4 άτομα:
Για τη μαρινάρα/ντρέσινγκ:
• 2 Κ.Σ ελαιόλαδο
• Χυμός 1 λεμονιού (1/4 του ποτηριού στιμμένο λεμόνι)
• 2 Κ.Σ νερό
• 2 Κ.Σ κόκκινο ξίδι
• 2 Κ.Σ φρέσκο μαιντανό, ψιλοκομμένο
• 2 κ.γ ξηρό βασιλικό
• 1 κ.γ σκόρδο, ψιλοκομμένο
• 1 κ.γ ξηρή ρίγανη
• 1 κ.γ αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για γεύση
• 4 μπούτια κοτόπουλου, χωρίς δέρμα και κόκκαλα, ή στήθος κοτόπουλου
Για τη σαλάτα:
• 4 ποτήρια φύλλα μαρουλιού, πλυμένα και στραγγισμένα
• 1 μεγάλο αγγουράκι, σε κύβους
• 2 ντομάτες, σε κύβους
• 1 κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες
• 1 αβοκάντο, σε φέτες
• 1/3 ποτηριού μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια, σε φέτες
• Φέτες λεμονιού, για σερβίρισμα
Οδηγίες:
Χτυπήστε μαζί όλα τα υλικά της μαρινάρας/ντρέσινγκ σε μια μεγάλη κανάτα. Αδειάστε τη μισή μαρινάρα σ’ ένα μεγάλο ρηχό πιάτο. Βάλτε στο ψυγείο την υπόλοιπη μαρινάρα για να τη χρησιμοποιήσετε σαν ντρέσινγκ αργότερα.
Προσθέστε το κοτόπουλο στη μαρινάρα στο πιάτο ή ένα μπολ. Αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για περίπου 15-30 λεπτά (ή μέχρι και 2 ώρες στο ψυγείο αν δεν βιάζεστε). Καθώς περιμένετε για το κοτόπουλο, ετοιμάστε όλα τα υλικά της σαλάτας και ανακατέψτε τα σ’ ένα μεγάλο μπολ σαλάτας.
Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο, ζεστάνετε 1 Κ.Σ λάδι σ’ ένα γκριλ τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Ψήστε το κοτόπουλο μέχρι να χρυσαφίσει και ψηθεί καλά μέχρι μέσα.
Αφήστε το κοτόπουλο να ηρεμίσει στην άκρια για 5 λεπτά, μετά κόψτε το σε φέτες και τοποθετήστε το πάνω στη σαλάτα. Ψιλοπασπαλίστε τη σαλάτα με την υπόλοιπη, ανέγκιχτη μαρινάρα που αφήσαμε στο ψυγείο. Σερβίρετε με το λεμόνι.
Tip: Προσθέστε ½ ποτήρι θρυμματισμένη φέτα για να δώσετε στη σαλάτα σας μια έξτρα γεύση.
Ανά μερίδα: Θερμίδες: 201, Λίπος: 14 γρ, Νάτριο: 770 mg, κάλιο: 607 mg, Υδατάνθρακες: 9 γρ,
No comments:
Post a Comment