Wednesday 30 May 2018

ΦΑΧΙΤΑΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ!



ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • ·         3 κ.Σ ελαιόλαδο, και λίγο έξτρα για πασπάλισμα
  • ·         3 κ.Σ σιρόπι από σφένδαμο (maple syrup) ή μέλι
  • ·         1 κ.Σ ξίδι
  • ·         2 σκελίδες σκόρδου, σπασμένες
  • ·         2 κ.γ ξηρή ρίγανη
  • ·         1-2 κ.γ ξηρές νιφάδες τσίλι
  • ·         4 στήθος κοτόπουλου, χωρίς δέρμα και κόκκαλα
  • ·         2 κόκκινες πιπεριές, χωρίς σπόρους και κομμένο σε φέτες περίπου 2.5cm
  • ·         Αλάτι και πιπέρι
  • ·         Ζεστές τορτίγες ολικής αλέσεως και κομμένο μαρούλι, για σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Τοποθέτησε το λάδι, σιρόπι, ξίδι, σκόρδο, ρίγανη, νιφάδες τσίλι και αλάτι και πιπέρι για γεύση σε ένα μεγάλο, ρηχό πιάτο και ανακατέψτε τα μαζί.
Τεμαχίστε το κοτόπουλο σε λωρίδες περίπου 2.5 cm πάχος. Ρίξτε τα στη μαρινάρα και φροντίστε να καλύψει το κοτόπουλο καλά. Καλύψτε τα και αφήστε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Στραγγίστε το κοτόπουλο, παραμερίζοντας τη μαρινάρα. Βάλτε ένα τηγάνι-γκριλ στη φωτιά να ζεσταθεί καλά. Βάλε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ψήστε για 3-4 λεπτά τη κάθε πλευρά πάνω απο μεσαία με ζεστή φωτιά, μέχρι να ψηθεί από μέσα καλά. Μεταφέρετε σ’ ένα ζεστό πιάτο και κρατήστε τα ζεστά.
Προσθέστε τις πιπεριές, με το δέρμα τους προς τα κάτω και ψήστε για 2 λεπτά κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν καλά από μέσα. Μεταφέρετέ τα στο πιάτο με το κοτόπουλο.
Μοιράστε το κοτόπουλο και πιπεριές μεταξύ 4 τορτίγιων, καλύψτε με κομμένο μαρούλι, τυλίξτε και σερβίρετε αμέσως.

Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης BSc, UK

No comments:

Post a Comment