Wednesday, 13 June 2018

Μακαρονάδα με γαρίδες!


ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες):

  • 1 ½ κ. Σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • ¼ φλ. άσπρο κρασί
  • 840γρ. ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 3 κ.Σ φρέσκο βασιλικό
  • 1 ½ κ.Σ μαϊντανό
  • ½ κ.γ κάπαρη
  • ½ κ.γ ρίγανη
  • ½ κ.γ βασιλικό
  • ½ κ.γ αλάτι 
  • Μαύρο πιπέρι
  • 1 κιλό γαρίδες
  • 1 φλ. μακαρόνια ολικής αλέσεως

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230°C. Βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό για να βράσει. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύετε, μέχρι να μαλακώσουν, 3 έως 4 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε για περίπου 1 λεπτό. Προσθέτετε τις ντομάτες, 1 ½ κ.Σ μαϊντανό, κάπαρη, ρίγανη, βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και κόκκινο πιπέρι και τα αφήνετε για 5 λεπτά. Ρίχνετε τις γαρίδες και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνουν ροζ. Ψήνετε τα μακαρόνια και αφού τα στραγγίσετε τα μεταφέρετε στο προετοιμασμένο ταψί. Προσθέτετε τις γαρίδες και τη σάλτσα ντομάτας. Τα ψήνετε ακάλυπτο για περίπου 10 λεπτά.

Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα (1/4 της μερίδας): Θερμίδες: 397kcal, Λίπος: 9γρ, Κορεσμένο λίπος: 4γρ, Χοληστερόλη: 189mg, Υδατάνθρακες: 44γρ, Φυτικές ίνες: 4γρ, Βιταμίνη Γ: 26mg, Πρωτεΐνες: 34γρ, Νάτριο: 991mg.
 
Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης BSc, UK

No comments:

Post a Comment