Friday 15 June 2018

Υγιεινές Αντικαταστάσεις στις εξόδους μας και στο σπίτι!



Δυστυχώς μερικές διατροφικές συνήθειες δεν μπορούν να κοπούν «μαχαίρι», ιδιαίτερα στις εξόδους μας και ειδικά το καλοκαίρι. Η ερώτηση είναι όμως, υπάρχει τρόπος να τις κάνουμε πιο υγιεινές;

Σουβλάκια: Αρχικά, μπορείτε να ζητήσετε αλάδωτη πίτα ή προτιμήστε την κυπριακή πίτα. Επιλέξτε κοτόπουλο αντί για χοιρινό. Επίσης, αποφύγετε τις πατάτες τηγανιτές. Έτσι, θα μειώσετε την πρόληψη κορεσμένων λιπαρών, των θερμίδων και του αλατιού. Μπορείτε επίσης να εμπλουτίσετε το σουβλάκι σας με ψιλοκομμένα λαχανικά (π.χ λάχανο, μαρούλι, τομάτα, κρεμμύδι). Όσον αφορά τις σως, προτιμήστε παραδοσιακό τζατζίκι αλλά σε μικρή ποσότητα.

Καρμπονάρα: Δημιουργήστε light καρμπονάρα, αποφεύγοντας την κλασσική κρέμα γάλακτος, την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε με ημιάπαχο γάλα.

Αλλαντικά: Για να μην στερηθείτε τα αλλαντικά, προτιμήστε αλλαντικά με ελαιόλαδο, καθώς επίσης light τυριά.

Ζυμαρικά: Προτιμήστε ή μάλλον συνηθίστε τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως. Έχουν διπλάσια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες από τα κλασσικά ζυμαρικά. Έτσι, συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη ρύθμιση βάρους, εφόσον προκαλούν γρηγορότερο κορεσμό, και μειώνουν την απορρόφηση λίπους.

Αλκόολ: Στη διατροφή λέμε ναι στο αλκοόλ μόνο όταν κάνουμε σωστές επιλογές. Καλύτερη εναλλακτική αποτελεί η μπίρα, μιας και περιέχει λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τα υπόλοιπα ποτά. Συγκεκριμένα, η μπίρα περιέχει 43 θερμίδες ανά 100ml σε αντίθεση με τα υπόλοιπα οινοπνευματώση ποτά (π.χ. κοκτέιλ) που δίνουν 250 θερμίδες ανά 100ml.

No comments:

Post a Comment