Υλικά:
- 6 πλαστικές φόρμες για παγωτό σε ξυλάκι (περιεκτικότητας 120ml)
- 3 φλ. ψιλοκομμένες φράουλες
- ¼ φλ. μαύρη ζάχαρη
- 1 φλ. άπαχο γιαούρτι
- ½ φλ. άπαχο γάλα
- 2 κ.Σ μέλι
- 2 κ.γ απόσταγμα βανίλιας
- ¾ φλ. γκρανόλα
Εκτέλεση:
Μαρμελάδα
φράουλας: Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βράζετε τις
φράουλες με τη μαύρη ζάχαρη ανακατεύοντας απαλά για 20 λεπτά περίπου μέχρι να
γίνει σαν μαρμελάδα και αφήνετε να κρυώσει.
Μίγμα
γιαουρτιού: Ανακατεύετε το γιαούρτι με το γάλα, το μέλι και τη
βανίλια.
Μίγμα
γκρανόλα: Παίρνετε το ¼ από το μίγμα του γιαουρτιού και ανακατεύετε
μέσα το γκρανόλα.
Γεμίζετε τις φόρμες με εναλλάξ στρώσεις γιαουρτιού,
μίγματος γκρανόλα και μαρμελάδας φράουλας.
Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα: θερμίδες 134 kcal,
συνολικό λίπος: 7,6 γρ., κορεσμένα λιπαρά: 1,2 γρ., τρανς λιπαρά: 0 γρ.,
χοληστερόλη: 1 mg, υδατάνθρακες: 37,5 γρ., φυτικές ίνες: 4,2
γρ., σάκχαρα: 25,1 γρ., πρωτείνη: 7,9 γρ.
Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης BSc, UK
No comments:
Post a Comment