Wednesday 27 June 2018

ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ



ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες):
  • 1 φλ. κινόα
  • Ελαιόλαδο σε σπρέι
  • 2 μέτρια καρότα σε κύβους
  • 2 (250γρ το καθένα) φιλέτα στήθος κοτόπουλο, κομμένα κατά ήμισυ σε οριζόντια θέση
  • 2 Κ.Σ φιστίκια
  • 1/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1/3 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ¼ φλ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετείτε το κινόα και 2 φλ. νερό σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Αφού βράσει το νερό, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία. Σιγοβράζετε, μέχρι το νερό να απορροφηθεί. Ξεπλένετε. Στραγγίζετε.
Εν τω μεταξύ, ψεκάζετε ελαφρά ένα τηγάνι με λάδι. Ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία σε καρότα, ανακατεύοντας για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ. Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο. Πασπαλίζετε και τις δύο πλευρές με τα φιστίκια. Μαγειρεύετε το κοτόπουλο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά την κάθε πλευρά.
Αναμιγνύετε με κινόα, χυμό πορτοκαλιού, μαϊντανό, δυόσμο, κρεμμύδι, λάδι και καρότο σε ένα μπολ. Πασπαλίζετε με το πιπέρι. Ανακατεύετε. Σερβίρετε το κοτόπουλο με σαλάτα κινόα.

Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα: Θερμίδες: 386kcal, Υδατάνθρακες: 32γρ, Πρωτεΐνες: 35γρ, Λίπος: 12γρ, Χοληστερόλη: 81mg, Φυτικές ίνες: 5,5γρ.

No comments:

Post a Comment