Tuesday, 6 November 2018

Μπισκόττι με Αμύγδαλα και Χρυσόμηλο!

ΥΛΙΚΑ (φτιάχνει 24):
  • ¾ φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • ¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουτερ
  • 2 αυγά, ελαφρώς κτυπημένα
  • 2 κ.Σ γάλα χαμηλό σε λιπαρά, 1.5%
  • 2 κ.Σ λάδι (τύπου canola)
  • 2 κ.Σ σκούρο μέλι
  • ½ κ.γ εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 2/3 φλ. ξηρά χρυσόμηλα, σε κομμάτια
  • ¼ φλ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα

ΟΔΗΓΙΕΣ:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C.

Σ’ ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύουμε τα αλεύρια, μαύρη ζάχαρη και μπέικιν πάουτερ. Ανακατέψτε τα μ’ ένα σύρμα. Προσθέστε τα αυγά, το γάλα, το λάδι, μέλι και εκχύλισμα αμυγδάλου. Ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι έως ότου η ζύμη μόλις αρχίσει να έρχεται μαζί. Προσθέστε τα κομμένα αμύγδαλα και χρυσόμηλα. Με αλευρωμένα χέρια, ανακατέψτε μέχρι η ζύμη είναι πολύ καλά αναμιγμένη.

Τοποθετήστε τη ζύμη σ’ ένα μεγάλο φύλο πλαστικής μεμβράνης και σχηματίστε το με το χέρι σ’ ένα φλατ κορμό, 30.5cm μάκρος, 8cm πλάτος και περίπου 2.5cm ύψος. Ανασηκώστε το πλαστικό περιτύλιγμα για να αναστρέψετε τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό δίσκο/ταψί ψησίματος. Ψήστε στο φούρνο μέχρι να καφετίσουν ελαφρώς, 25 με 30 λεπτά. Μεταφέρετε σ’ ένα άλλο δίσκο ψησίματος για να κρυώσει, περίπου 10 λεπτά. Αφήστε το φούρνο στους 175°C.

Τοποθετήστε τον κρύο κορμό σ΄ μια επιφάνεια κοπής. Μ’ ένα οδοντωτό μαχαίρι, κόβουμαι σταυρωτά στη διαγώνιο σε 24 φέτες, 1 cm πάχος περίπου. Τοποθετήστε τις φέτες, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, στο δίσκο ψησίματος. Επιστρέψτε το στο φούρνο και ψήστε μέχρι να γίνουν τραγανά, 15 με 20 λεπτά. Μεταφέρετε σε μια σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. Φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο.

Θρεπτική αξία ανα μερίδα (1 μπισκόττι):
Θερμίδες: 75,  Συνολικό λίπος: 2 g, Κορεσμένα λιπαρά: ιχνοστοιχεία, Τρανς λιπαρά: ιχνοστοιχεία, Μονο-ακόρεστο λίπος: 1 g, Χοληστερόλη: 15 mg, Νάτριο: 17 mg, Συνολικοί υδατάνθρακες: 12 g, Διαιτητική ίνα: 1 g, Συνολικά σάκχαρα: 6 g, Προστιθέμενα σάκχαρα: 2 g, Πρωτεΐνη: 2 g





No comments:

Post a Comment