Συνταγή της εβδομάδας με μια ιδιαίτερη αλλα πολύ νόστιμη σαλάτα.
• 3 καρότα
• 1 πιπεριά κόκκινη
• 3 κρεμμύδια φρέσκα
• 2 στικ σέλερι
• 1 σκ. σκόρδο
• 10 γρ. τζίντζερ
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• 2-3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
• αλάτι
• πιπέρι
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 500 γρ. φακές βρασμένες
• 15 ντοματίνια
• ¼ ματσάκι δυόσμο
• ¼ ματσάκι βασιλικό
• 1 κ.σ. θυμάρι
Για τις μελιτζάνες:
• 2 μελιτζάνες
• 1 σκ. σκόρδο
• 1 κ.γ. ξίδι βαλσάμικο
• αλάτι
• πιπέρι
• 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Για τη σύνθεση:
• 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 1 κ.γ. ελαιόλαδο
• 1 πιπεριά κόκκινη
• 3 κρεμμύδια φρέσκα
• 2 στικ σέλερι
• 1 σκ. σκόρδο
• 10 γρ. τζίντζερ
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• 2-3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
• αλάτι
• πιπέρι
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 500 γρ. φακές βρασμένες
• 15 ντοματίνια
• ¼ ματσάκι δυόσμο
• ¼ ματσάκι βασιλικό
• 1 κ.σ. θυμάρι
Για τις μελιτζάνες:
• 2 μελιτζάνες
• 1 σκ. σκόρδο
• 1 κ.γ. ξίδι βαλσάμικο
• αλάτι
• πιπέρι
• 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Για τη σύνθεση:
• 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε τα
καρότα και την πιπεριά σε κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα
κρεμμύδια και το σέλερι και τα βάζουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ
τριμμένα, το ξύσμα από το λεμόνι, το βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι, το
ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τις φακές, τα ντοματίνια κομμένα σε
μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε τον δυόσμο και τον βασιλικό σε
μεγάλα κομμάτια και βάζουμε τα ¾ στο μπολ. Προσθέτουμε και το θυμάρι
Για τις μελιτζάνες
- Βάζουμε τις μελιτζάνες ολόκληρες πάνω στη
φωτιά για 10-15 λεπτά και τις γυρνάμε κάθε 2-3 λεπτά ώστε να πάρουν
καπνιστή γεύση.
- Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από τη φωτιά και
τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
- Με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα από τις
μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κομμάτια.
- Τρίβουμε πάνω στη σάρκα της μελιτζάνας το
σκόρδο και προσθέτουμε το βαλσάμικο, πιπέρι, αλάτι και το ελαιόλαδο. Βάζουμε στο μπολ με τα
υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα υπόλοιπα
μυρωδικά, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
ΑΝΔΡΕΑΣ Χ. ΣΑΒΒΑ Διατροφολόγος Ειδικός Εκγύμνασης (BSc) UK
No comments:
Post a Comment