Wednesday, 10 May 2017

Σαλάτα με φράουλες και σπανάκι!

Υλικά:
4 διπλές χούφτες τρυφερά φύλλα σπανακιού (για σαλάτα),
250 γρ. φράουλες, κομμένες σε τέταρτα (οι μικρές στη μέση),
1 μεγάλο, ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε μπουκιές,
120 γρ. θρυμματισμένο τυρί μπλε (Blue Cheese) ή φέτα,
1/3 φλ. αμύγδαλα σε φετάκια (ασπρισμένα ή με φλούδα),
½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι ή 1 λεπτό φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτά φετάκια.
Ντρέσινγκ: ½ φλ. ελαιόλαδο,
3 κουταλιές άσπρο ξίδι
(μηλόξιδο ή άσπρο βαλσαμικό),
2 (κοφτές) κουταλιές μέλι,
1 κοφτή κουταλιά σπόροι παπαρούνας (Poppy Seeds) ή 1 κουταλιά σησάμι,
1 πρέζα μουστάρδα σε σκόνη (προαιρετικά),
αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καβουρδίζετε τα αμύγδαλα ανακατεύοντάς τα σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Τα αδειάζετε αμέσως σε ένα πιάτο. Αν θα βάλετε σησάμι και όχι σπόρους παπαρούνας, το καβουρδίζετε και αυτό με τον ίδιο τρόπο (είναι έτοιμο σε 1-2 λεπτά).
Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι με καπάκι, το κλείνετε στεγανά και το κουνάτε με δύναμη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αναμιγνύετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μια πιατέλα ή σαλατιέρα και πριν σερβίρετε, την περιχύνετε με το ντρέσινγκ (αν χρειαστεί ξανακουνάτε με δύναμη το βαζάκι για να σμίξουν).
Tip: "Με τη σαλάτα ταιριάζουν τέλεια τα φιστίκια Αιγίνης και τα καβουρδισμένα πινόλια (κουκουνάρια)!"
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης Ανδρέας Σαββα.

No comments:

Post a Comment