Wednesday, 17 May 2017

Άγριο ρύζι με θαλασσινά και λαχανικά

ΥΛΙΚΑ

½ ντομάτα ψιλοκομμένη,
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
½ μανιτάρι κομμένο σε φέτες,
½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη,
½ κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη,
10 μύδια,
10 γαρίδες μέγεθος 50/60,
1 κουταλάκι άνηθο (και επιπλέον για το γαρνίρισμα),
ελαιόλαδο,
λίγο κρασί,
50γρ. άγριο ρύζι βρασμένο,
αλάτι, πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και την ντομάτα. Ακολούθως, βάζετε το μανιτάρι, τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Προσθέτετε το άγριο ρύζι, τα θαλασσινά και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε λίγο το αλκοόλ να εξατμιστεί και ρίχνετε τον άνηθο και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε το φαγητό γαρνίροντας με φρέσκο άνηθο.

No comments:

Post a Comment