Wednesday 3 May 2017

Tάρτα Φράουλα-Αμύγδαλο με κρέμα


ΥΛΙΚΑ (για 10 άτομα):
36 μπισκότα digestive
2 Κ.σ ζάχαρη
2 Κ.σ βούτυρο, λιωμένο
4 κ.γ νερό
Cooking spray

Γέμιση:
2/3 φλ. τυρί κρέμα light
¼ φλ. ζάχαρη
½ κ.γ εκχύλισμα βανιλιας (vanilla extract)

½ κ.γ εκχύλισμα αμυγδάλου (almond extract )

Επικάλυψη:
6 φλ.  Μικρές φρέσκες φράουλες, χωρισμένες
2/3 φλ. Ζάχαρη
1 Κ.σ κορν φλάουερ
1 Κ.σ φρέσκο χυμό λεμονιού
2 Κ.σ αμύγδαλα σε φέτες, καβουρδισμένα  

ΜΕΘΟΔΟΣ:
Προθερμαίνετε φούρνου στους 175 oC
Για να προετοιμάσετε την βάση, τοποθετήστε τα μπισκότα σ’ ένα επεξεργαστή τροφίμων και θρυμματίστε μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Προσθέστε 2 Κ.σ ζάχαρη, βούτυρο και νερό. Επεξεργαστείτε μέχρι να υγραίνουνε. Τοποθετήστε το μίγμα σε μια στρογγυλή φόρμα 23 cm με αφαιρούμενη βάση, επικαλυμμένη με το cooking spray, πιέζοντας προς τα κάτω και επάνω στις πλευρές της φόρμας, 2 cm περίπου. Ψήστε στους 175 οC για 10 λεπτά ή μέχρι να ‘καφετήσει’ ελαφρά.  Αφήστε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.

Για να προετοιμάσετε τη γέμιση, συνδυάστε το τυρί κρέμα, το ¼ φλ. ζάχαρης και τα εκχυλίσματα σ’ ένα μέτριο μπολ. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει λείο. Αλείψτε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου.

Για να προετοιμάσετε την επικάλυψη, τοποθετήστε τα 2 φλ. φράουλες σ’ ένα επεξεργαστή τροφίμων. Επεξεργαστείτε μέχρι να γίνουν πουρέ. Συνδυάστε το πουρέ φράουλας, 2/3 φλ. ζάχαρη και κορν φλάουερ σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι πάνω από μέτρια φωτιά. Φέρτε σε βράση, ανακατεύοντας συνεχώς. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό. Μαγειρέψτε 1 λεπτό. Αφαιρέστε το ‘γυαλιστερό’ μίγμα από τη θερμότητα και ψύξτε σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας περιστασιακά. Συνδυάστε 4 φλ. φράουλες και το χυμό και ανακατέψτε να καλυφθούν οι φράουλες καλά. Τοποθετήστε τις φράουλες με κομμένη επίπεδη βάση, με τη ‘μύτη’ προς τα πάνω με κυκλικό σχήμα πάνω από την γέμιση. Μ’ ένα κουτάλι περιχύστε το μισό μίγμα της επικάλυψης, μ’ ένα κουτάλι, πάνω από τις φράουλες ομοιόμορφα. Φυλάξτε το υπόλοιπο μίγμα επικάλυψης για άλλη χρήση. Πασπαλίστε με τα αμύγδαλα γύρω-γύρω από την άκρη. Καλύψτε και ψύξτε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου.

Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ένα ορθογώνιο ταψί 8 x 12 ιντσών είτε ένα στρογγυλό ταψί 9-ιντσών. Η συνταγή λειτουργεί επίσης με μια ελατηριωτή φόρμα 9 ιντσών και μια πλάκα πίτας 10 ιντσών.

Σημείωση 2: Μπορείτε να προετοιμάστε τη βάση και γέμιση μέχρι και 2 ημέρες μπροστά. Στη συνέχεια, ολοκληρώστε το γλυκό το πρωί της μέρας που θα το σερβίρετε. Θα έχετε επιπλέον μίγμα επικάλυψης - δοκιμάστε το πάνω απο παγωτό ή κέικ .

No comments:

Post a Comment