Wednesday 7 June 2017

Σαλάτα ζυμαρικών, με καπνιστό σολομό και κάπαρη!


ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες)
400γρ. πένες
Αλάτι
Ελαιόλαδο
1 κ.σ. γιαούρτι 0% λιπαρά
1 κ.σ. τυρί κρέμα light
4-5 φέτες καπνιστό σολομό
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Λίγο φρέσκο άνηθο
2 κ.γ. κάπαρη
1 κ.σ. χυμό λεμόνι

ΜΕΘΟΔΟΣ
Βάλε νερό να βράσει, αλάτισε και ετοίμασε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σούρωσε και πέρασε κάτω από κρύο νερό. Άφησε να στραγγίσουν καλά.
Σε αντικολλητικό σκεύος βάλε ελάχιστο ελαιόλαδο. Ξέπλυνε καλά την κάπαρη και πρόσθεσέ τη στο λάδι να σοταριστεί για τρία με τέσσερα λεπτά.
Σε ένα μπολ ανάμειξε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και το χυμό λεμόνι και ανακάτεψε.
Βάλε στη σαλατιέρα τα ζυμαρικά, το σολομό κομμένο σε μπουκίτσες και περίχυσε με την σος γιαουρτιού. Πασπάλισε με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και τέλος πρόσθεσε την κάπαρη.
Σέρβιρε τη σαλάτα σου κρύα.

350 θερμίδες/ το πιάτο

Ανδρέας Χ. Σάββα
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης (BSC) UK

No comments:

Post a Comment