Wednesday 4 July 2018

Πίτες στο γκριλ με μπέικον και σαλάτα!


Συστατικά (για 2 μερίδες)
1 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 πίτες ολικής αλέσεως
1/2 φλ. τριμμένο cheddar
8 φέτες ψημένο μπέικον
12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 φλ. μαρούλι κομμένο
1/2 αβοκάντο σε λεπτές φέτες
1/8 κρεμμύδι σε μικρές φλοίδες
αλάτι, πιπέρι

  • Τρόπος μαγειρέματος

    • Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ και με ένα πινέλο άλειψε τις δύο πίτες με ελαιόλαδο και αλάτοπιπέρωσέ τες.
    • Ψήσε τις πίτες στο φούρνο για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
    • Μοίρασε στις πίτες το τριμμένο cheddar και τις φέτες μπέικον και ξαναβάλ’ τες στο φούρνο για τέσσερα λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
    • Αφαίρεσε από το γκριλ και μοίρασε τα ντοματίνια, το μαρούλι, το αβοκάντο και το κρεμμύδι.
    • Αλατοπιπέρωσε ξανά και σέρβιρε.

  • Ανδρέας Χ. Σάββα,
  • Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης BSc, UK

No comments:

Post a Comment