Συστατικά (για 2 μερίδες)
1 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 πίτες ολικής αλέσεως
1/2 φλ. τριμμένο cheddar
8 φέτες ψημένο μπέικον
12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 φλ. μαρούλι κομμένο
1/2 αβοκάντο σε λεπτές φέτες
1/8 κρεμμύδι σε μικρές φλοίδες
αλάτι, πιπέρι
- Τρόπος μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ και με ένα πινέλο άλειψε τις δύο πίτες με ελαιόλαδο και αλάτοπιπέρωσέ τες.
- Ψήσε τις πίτες στο φούρνο για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Μοίρασε στις πίτες το τριμμένο cheddar και τις φέτες μπέικον και ξαναβάλ’ τες στο φούρνο για τέσσερα λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Αφαίρεσε από το γκριλ και μοίρασε τα ντοματίνια, το μαρούλι, το αβοκάντο και το κρεμμύδι.
- Αλατοπιπέρωσε ξανά και σέρβιρε.
- Ανδρέας Χ. Σάββα,
- Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης BSc, UK
No comments:
Post a Comment