Monday 25 January 2016

ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ!




Η κανέλα που χρησιμποποιήτε ως μπαχαρικό δίνει ξεχωριστό άρωμα και γεύση σε φαγητά, γλυκά και ροφήματα, αλλά πέρα από τα οργανοληπτικά της χαρακτηριστικά, ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη διατροφική της αξία, η οποία μπορεί να είναι μέχρι και θεραπευτική.
Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως σε ορισμένα ιδιαίτερα συστατικά που συναντάμε στην κανέλα, με κυριότερη την κινναμαλδεύδη ( cinnamaldeyde).
ΠΩΣ ΜΑΣ ΩΦΕΛΕΙ
Η κινναμαλδεύδη έχει μελετηθεί για την επίδραση της στα αιμοπετάλια και έχει βρεθεί ότι βοηθάει σην πρόληψη σχηματισμού θρόμβων. Παράλληλα, της έχουν αποδοθεί σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Διάφορα συστατικά της κανέλας έχουν ισχυρή αντιμικροβιακή δράση, χάρη στην ικανότητα του να εμποδίζουν την ανάπτυξη ανεπιθύμητων βακτηρίων, μυκητών κ.α.
Η κανέλα αποτελεί μια εξαιρετική πηγή μαγγανίου, που σχετίζεται με την παροχή ενέργειας και διάφορες μεταβολικές διαδικασίες στον οργανισμό μας.
Δύο κουταλιές κανέλα μας προμηθεύουν το 38% του μαγγανίου, το 10% των φυσικών ινών, το 9.6 % του σιδήρου ( σε όχι όμως καλά απορροφήσιμη μορφή) και το 6% του ασβεστίου που ο οργανισμός μας χρειάζεται καθημερινά.

1. Εμπλουτίζει την άμυνα του οργανισού, γιατί είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες ( βιοφλαβονοειδή)
2. Αυξάνει την ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο ενισχύοντας τη μνήμη
3. Υποβοηθά τη λειτουργία της πέψης
4. Μειώνει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας
5. Βοηθά στην πρόληψη των λοιμώξεων
6. Δρα κατά της δυσκοιλιότητας

No comments:

Post a Comment