Saturday, 30 January 2016

Κρέπες με αναρή (ανθότυρο)



Υλικά για 6 άτομα:

Ζύμη με γεύση μπανάνας:

• 1 ΦΛ/ΝΙ γάλα με 0% λιπαρά
• 1 μέτριο αυγό
• 1 φακελάκι βανίλια
• 1 Κ.ΤΣ Baking Powder
• ½ ΦΛ/ΝΙ αλεύρι 00 για όλες τις χρήσεις
• ½ ΦΛ/ΝΙ αλεύρι ολικής αλέσεως
• 1 Κ.Σ ελαιόλαδο
• ½ μπανάνα (μικρή ψιλοκομμένη)

Για την αναρή (ανθότυρο):
• ½ ΦΛ/ΝΙ (120 γρ) μαλακή αναρή
• ½ Κ.ΤΣ κανέλα σκόνη
• 1 Κ.ΤΣ στέβια << Conceptline Pastry>>
• 1 Κ.Σ ροδόσταγμα
• 1 Κ.Σ μέλι
• ¼ ΦΛ/ΝΙ καρυδόψιχα
• 4 κοτσάνια μύτες δυόσμο για γαρνίρισμα

Μέθοδος:
• Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ για τη ζύμη ή ξεκινάτε με τα υγρά και στο τέλος προσθέστε τα στερεά.
• Ακολούθως προσθέστε την μπανάνα, κομμένη σε μικρά κομματάκια.
• Ψήνετε τις κρέπες σε αντικολλητικό τηγανάκι, επαλείφοντας το με ένα χαρτί κουζίνας , βρεγμένο ελαφρώς με ελαιόλαδο, και ψήνοντας σε χαμηλή φωτιά.
• Ανακατεύετε καλά τα υλικά για την αναρή μέχρι να γίνουν μια κρέμα.
• Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε ένα δεύτερο όροφο με την ίδια διαδικασία.
• Γαρνίρετε με λίγο μέλι, καρύδα και κοτσάνια από φρέσκο δυόσμο.

Θεμίδες: 223,3 kcal

Διατροφολόγος: 

Η αναρή είναι από τα τυριά που λόγω της μεθόδου παρασκευής τους είναι χαμηλό σε λιπαρά. Συνήθως, είναι χαμηλή σε αλάτι (αν αγοράσετε την ανάλατη αναρή) και χαμηλή σε χοληστερόλη και κορεσμένα λιπαρά. Αυτό την κάνει κατάλληλη για άτομα με υπερλιπιδαιμία και υπέρταση.
Η μπανάνα είναι από τα παρεξηγημένα φρούτα, αφού πολλοί την αποφεύγουν επειδή νομίζουν ότι περιέχει πολλές θερμίδες. Μια μέτρια μπανάνα μας δίνει περίπου 110 θερμίδες, 30 γρ υδατάνθρακες και 1 γρ πρωτεΐνης. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της μπανάνας είναι ότι είναι πλούσια σε κάλιο και η συχνή κατανάλωση της μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα παιδιά που κατανάλωναν 1 μπανάνα τη μέρα , είχαν 35 % λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άσθμα.

(ΔιατροΣΕΦ 2015)

No comments:

Post a Comment