Monday 10 July 2017

Πρόσθεσε φρούτα στην καθημερινότητά σου!

Τα φρούτα θεωρούνται από τις πλέον υγιεινές και χορταστικές επιλογές που μπορείς να καταναλώσεις πριν από τα κύρια γεύματα, ως ένα μικρό σνακ δηλαδή, καθώς σε εφοδιάζουν άμεσα με ενέργεια, πολύτιμες βιταμίνες και σπουδαίες αντιοξειδωτικές ενώσεις. Κατανάλωσε τουλάχιστον 3 ή και περισσότερα φρούτα την ημέρα!

Κατανάλωσε άφθονα φρούτα πλούσια σε φλαβονοειδή!
Κατανάλωσε καθημερινά φρούτα και λαχανικά με λευκή σάρκα, όπως το μήλο και το αχλάδι, που είναι πλούσια σε φλαβονοειδή και μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικών επεισοδίων και διάφορων μορφών καρκίνου.

Φρούτα πλούσια σε φυτικές ίνες!
Τα πλουσιότερα σε φυτικές ίνες φρούτα είναι τα φρέσκα δαμάσκηνα, τα πορτοκάλια, τα αχλάδια, τα μήλα, τα φρέσκα σύκα, τα ακτινίδια, οι φράουλες, τα αποξηραμένα δαμάσκηνα και τα σύκα. Συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος της δυσκοιλιότητας.

Το σωστό πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών.
Να πλένεις τα φρούτα και τα λαχανικά πολύ καλά με ζεστό νερό και να τα σκουπίζεις αμέσως. Μην τα αφήνεις να στραγγίσουν μόνα τους. Αν είσαι σίγουρη για την προέλευσή τους, καθάρισέ τα με βρεγμένο βουρτσάκι. Αν όχι, απομάκρυνε τη φλούδα των φρούτων και τα εξωτερικά φύλλα των λαχανικών, για να αφαιρέσεις τα χημικά τους υπολείμματα.

No comments:

Post a Comment