ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες)
4 (480 γρ) φιλετάκια κοτόπουλο
400 γρ. γιαούρτι (0% λιπαρά)
1 (111 γρ.) ντομάτα, τριμμένη
1 κ.γ πάπρικα
4 κ.γ λάδι
1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Χτυπάτε το γιαούρτι με την τριμμένη ντομάτα, την πάπρικα, και τα 2 κουταλάκια λάδι.
Τοποθετείτε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε ταψί φούρνου και αλατίζετε.
Περιχύνετε τη σάλτσα γιαουρτιού και αφήνετε να μουλιάσει 1 ώρα. Στην ½ ώρα γυρίστε το κοτόπουλο για να απορροφηθεί το γιαούρτι παντού.
Λαδώστε με τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια λάδι, το ταψί φούρνου και απλώστε τα φιλέτα και ψήστε σε μέτριο φούρνο αέρα για ½ ώρα.
Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα και πουργούρι.
Θερμίδες:
221 kcal
(ανά μερίδα)
Υδατάνθρακες:
5γρ.
Πρωτεΐνες:
31γρ.
Λίπος:
8γρ.
Φυτικές
ίνες: 0γρ.
Tips για το κοτόπουλο:
• Το κοτόπουλο προσφέρει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη.
• Βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
• Καλό για την ανάρρωση και την αναιμία.
• Καλό για το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο.
• Οι πρωτεΐνες του είναι θρεπτικές, φιλικές (εφόσον δεν προκαλούν αλλεργίες) και εύπεπτες, ενώ απορροφώνται κατά 100% από τον οργανισμό.
No comments:
Post a Comment