Wednesday 19 July 2017

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ


ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες)
4 (480 γρ) φιλετάκια κοτόπουλο           
400 γρ. γιαούρτι (0% λιπαρά)
1 (111 γρ.) ντομάτα, τριμμένη
1 κ.γ πάπρικα
4 κ.γ λάδι
1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Χτυπάτε το γιαούρτι με την τριμμένη ντομάτα, την πάπρικα, και τα 2 κουταλάκια λάδι.
Τοποθετείτε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε ταψί φούρνου και αλατίζετε.
Περιχύνετε τη σάλτσα γιαουρτιού και αφήνετε να μουλιάσει 1 ώρα. Στην ½ ώρα γυρίστε το κοτόπουλο για να απορροφηθεί το γιαούρτι  παντού.
Λαδώστε με τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια λάδι, το ταψί φούρνου και απλώστε τα φιλέτα και ψήστε σε μέτριο φούρνο αέρα για ½ ώρα.
Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα και πουργούρι. 

Θερμίδες: 221 kcal (ανά μερίδα)
Υδατάνθρακες: 5γρ.
Πρωτεΐνες: 31γρ.
Λίπος: 8γρ.
Φυτικές ίνες: 0γρ.

Tips για το κοτόπουλο:
Το κοτόπουλο προσφέρει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη.
Βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Καλό για την ανάρρωση και την αναιμία.
Καλό για το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο.
Οι πρωτεΐνες του είναι θρεπτικές, φιλικές (εφόσον δεν προκαλούν αλλεργίες) και εύπεπτες, ενώ απορροφώνται κατά 100% από τον οργανισμό.


No comments:

Post a Comment