Wednesday 12 July 2017

Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι



ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες):
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
300 γρ. παντζάρια
3 κ.Σ καρύδι, χοντροκομμένο
1 κ.Σ ελαιόλαδο
1 κ.Σ ξίδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τα παντζάρια και αφού χωρίσουμε τους βολβούς από τα φύλλα και τα βλαστάρια, τα βράζουμε και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.
Κόβουμε τους βολβούς σε μικρούς κύβους. Όταν κρυώσουν, τους βάζουμε σ’ ένα μπολ και ρίχνουμε επάνω τους τα υπόλοιπα υλικά, μαζί με τα φύλλα. Ανακατεύουμε ελαφρά.
Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο. Σερβίρετε κρύα.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Το πιάτοι δεν προσφέρει μόνο ξεχωριστή γεύση, αλλά και πολλά ευεργετικά συστατικά. Περιέχει σημαντική ποσότητα φυλλικού οξέως, που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, συμβάλλει στην αναγέννηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και παράλληλα προστατεύει τις αρτηρίες. Το έντονο κόκκινο χρώμα οφείλεται στις βεταλλαϊνες , οι οποίες είναι υδατοδιαλυτές χρωστικές.  Λόγω αυτών των ουσιών, το παντζάρι παρουσιάζει σημαντικές αντικαρκινικές ιδιότητες. Παράλληλα περιέχει πολλές φυτικές ίνες. Η διατροφική αξία της συγκεκριμένης συνταγής αυξάνεται από την παρουσία ασβεστίου και βιταμίνης D που προέρχονται από το γιαούρτι και από τα ωφέλιμα λιπαρά του καρυδιού.

No comments:

Post a Comment