Monday 17 July 2017

Σωστή Διατροφή και τα Παιδιά μας!


Συμβούλευσε Διατροφικά το Παιδί σου!
Μην απαγορεύεις στο παιδί σου να καταναλώνει ορισμένα τρόφιμα, αλλά μάθε του να καταναλώνει με μέτρο! Η ολιγοθερμιδική διατροφή στερεί από τον οργανισμό τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο αφού η ανάπτυξη του παιδιού δεν έχει ολοκληρωθεί.

Οι Διατροφικές σου Συνήθειες Διδάσκουν το Παιδί σου!
Μην ξεχνάς ότι οι δικές σου διατροφικές συνήθειες αποτελούν πρότυπο για το παιδί σου. Καταναλώστε μαζί ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό, που θα ενισχύσει την αντοχή και τη συγκέντρωσή του στο σχολείο. Ενθάρρυνέ το να προτιμάει το σπιτικό κολατσιό και όχι του κυλικείου.

Δημιούργησε Εναλλακτικές Λύσεις έτσι ώστε να φάει το Παιδί σου Φρούτα και Λαχανικά!
Μην πιέζεις το παιδί σου να φάει! Αν δεν τρώει φρούτα και λαχανικά, τοποθέτησε τα σε χώρους που έχει συνεχή πρόσβαση κι έτσι κάποια στιγμή σίγουρα θα μπει στον πειρασμό να τα δοκιμάσει. Επίσης, πρόσθεσε άφθονα λαχανικά στις σούπες και στα διάφορα μαγειρευτά που φτιάχνεις.

Μαγείρεψε το Ίδιο Φαγητό για όλα τα Μέλη της Οικογένειας!
Μη μαγειρεύεις ξεχωριστό φαγητό για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σου. Συνδύασε υγιεινά τρόφιμα με ελκυστικό τρόπο, ώστε να ωθήσεις τους άλλους να δοκιμάσουν και στη συνέχεια να εντάξουν τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες στην  καθημερινότητά τους. 

Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης (BSC) UK

No comments:

Post a Comment