Friday 21 July 2017

Μικρά Tips για το Μεταβολισμό!


Μεταβολισμός και Τρόπος Διατροφής!
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις με ακρίβεια τα επίπεδα λειτουργίας του μεταβολισμού σου, ώστε να δημιουργήσεις ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής. Μέτρησε τα επίπεδα της μεταβολικής σου λειτουργίας για να επιτύχεις καλύτερα τους στόχους σου και να βελτιώσεις την υγεία σου.

Μέτρησε τον βασικό σου Μεταβολισμό σου!
Αν εφαρμόζεις δίαιτα αδυνατίσματος, παίρνεις εύκολα βάρος χωρίς να τρως, πάσχεις από σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, εμφανίζεις υψηλό οξειδωτικό στρες ή βρίσκεσαι σε περίοδο εγκυμοσύνης ή θηλασμού, είναι απαραίτητο να μετρήσεις τον βασικό μεταβολισμό σου.

Διάφοροι Παράγοντες Επηρεάζουν τον Μεταβολισμό σου!
Συχνά ακούς την φράση «δεν έχω καλό μεταβολισμό και γι’ αυτό δεν χάνω βάρος». Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν παράγοντες, τόσο γενετικοί, όσο και περιβαλλοντικοί, που επηρεάζουν τον μεταβολισμό σου και συνεπώς την προσπάθεια σου να χάσεις βάρος.

Τι Αποδιοργανώνει Σημαντικά τον Μεταβολισμό σου;
Πρόσεξε ιδιαίτερα τις αυξομειώσεις βάρους (φαινόμενο γιο-γιο), καθώς επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τον μεταβολικό σου ρυθμό. Με απλά λόγια, η συνεχής απώλεια και επαναπρόσληψη βάρους είναι ίσως η σημαντικότερη αιτία που μπορεί να καταστρέψει τον μεταβολισμό και να σε καταδικάσει ισόβια σε αυξημένο βάρος.

Το Νερό Συμβάλλει στη Βελτίωση της Μεταβολικής Λειτουργίας!
Η κατανάλωση 500ml νερού μπορεί να προκαλέσει αύξηση του μεταβολισμού κατά 2%. Η επίδραση του νερού στον μεταβολισμό αρχίζει 10 λεπτά μετά την κατάποση, κορυφώνεται σε 30-40 λεπτά και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 1 ώρα. Έτσι, κατανάλωση 1,5 λίτρου νερού ημερησίως μπορεί να αυξήσει την ημερησία δαπάνη ενέργειας κατά 48 θερμίδες.

Ένα απλό Μυστικό για την Καλύτερη Λειτουργία του Μεταβολισμού σου!
Το μυστικό για την καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού σου κρύβεται μεταξύ άλλων και στην επαρκή πρόσληψη βιταμινών της ομάδας Β, οι οποίες συμμετέχουν σε όλες τις ανθρώπινες βιολογικές διεργασίες. Το συμπλήρωμα υγρού υδρολυμένου πόσιμου κολλαγόνου, εκτός των άλλων, περιέχει μαγνήσιο, πυρίτιο και σημαντικές βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2, Β5 και Β6)!

Έξυπνα Γεύματα για τη Βελτίωση του Μεταβολισμού σου.
Εφάρμοσε μικρά και συχνά γεύματα και μη μείνεις νηστική για περισσότερο από τρείς ώρες. Έτσι παραμένει σε εγρήγορση ο μεταβολικός σου ρυθμός και δεν αδρανεί. Παράλληλα, καλό είναι να αποφεύγεις τα άσκοπα τσιμπολογήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μια Υπέροχη Σαλάτα που Ενεργοποιεί τον Μεταβολισμό σου!
Η σαλάτα με καλαμπόκι, σολομό, λεμόνι και πιπέρι αποτελεί ένα πιάτο που μπορεί να επιταχύνει τον μεταβολισμό σου. Αυτό οφείλεται στα συστατικά που περιέχει: ω-3 λιπαρά, λουτεϊνη, βιταμίνη C και καψαϊκίνη. Είναι μια εύκολη σαλάτα με υπέροχη γεύση και συστατικά που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις ένα καλλίγραμμο σώμα. 

Ανδρέας Χ.Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης (BSc) UK

No comments:

Post a Comment