Συστατικά για 4 μερίδες:
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα κομμένα σε κομμάτια
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/3 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
Σπρέι μαγειρικής
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου light
1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
4 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Τρόπος μαγειρέματος:
Σε ένα μπολ
βούτηξε το κοτόπουλο μέσα στο χυμό λεμονιού και πασπάλισε με αλάτι, πιπέρι και
τη φρυγανιά.
Ζέστανε ένα
μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με σπρέι μαγειρικής σε μέτρια -υψηλή φωτιά.
Πρόσθεσε το
κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγείρεψε για 3 λεπτά σε κάθε πλευρά.
Αφαίρεσε το
κοτόπουλο από το τηγάνι και άστο να μείνει ζεστό.
Πρόσθεσε το ζωμό
και το κρασί στο τηγάνι και μαγείρεψε για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας
συνεχώς .
Αφαίρεσε από τη
φωτιά και ανακάτεψε με βούτυρο και κάπαρη.
Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ανάμεικτα λαχανικά σχάρας ή ρύζι με λαχανικά ή με συνοδευτικό της επιλογής σας!
Μια ιταλική συνταγή που αγαπούν οι περισσότεροι με
λίγες θερμίδες και πολύ γεύση!
Θερμίδες: 206
No comments:
Post a Comment