Friday 27 October 2017

Παιδική Διατροφή Κατα Τη Διάρκεια Του Απογαλακτισμού!


Τι πρέπει να αποφεύγεται:
Αλάτι – λόγω ανωριμότητας νεφρών
Ζάχαρη – για αποφυγή άρνησης δοκιμών άλλων τροφίμων, γιατί επηρεάζει τη συμπεριφορά και γιατί προκαλεί προβλήματα με τα δόντια 
Τσάι με γλυκαντικές ουσίες
Μέλι – κίνδυνος για αλλαντίαση (clostridium botulism)
Ξηρούς Καρπούς – ολόκληροι ή σπασμένοι λόγω κίνδυνου πνιγμού (καλό είναι να αποφεύγονται μέχρι την ηλικία των 4 -5 ετών)
Αγελαδινό γάλα – μπορεί να προκαλέσει Διαβήτη Τύπου Ι, εντερική αιμορραγία και ανεπανόρθωτη ζημιά στα νεφρά
Ελαφρά βρασμένα αβγά (μελάτα), λόγω πιθανής μόλυνσης από σαλμονέλα
Σταφύλια, σταφίδες και κομμάτια ωμού καρότου λόγω κίνδυνου πνιγμού
Πολύ καυτερά και πικάντικα τρόφιμα
Πατέ και μαλακά τυριά, λόγω, έστω και χαμηλού κινδύνου μόλυνσης από Listeria monocytogene

No comments:

Post a Comment