Τι πρέπει να αποφεύγεται:
• Αλάτι – λόγω ανωριμότητας νεφρών• Ζάχαρη – για αποφυγή άρνησης δοκιμών άλλων τροφίμων, γιατί επηρεάζει τη συμπεριφορά και γιατί προκαλεί προβλήματα με τα δόντια
• Τσάι με γλυκαντικές ουσίες
• Μέλι – κίνδυνος για αλλαντίαση (clostridium botulism)
• Ξηρούς Καρπούς – ολόκληροι ή σπασμένοι λόγω κίνδυνου πνιγμού (καλό είναι να αποφεύγονται μέχρι την ηλικία των 4 -5 ετών)
• Αγελαδινό γάλα – μπορεί να προκαλέσει Διαβήτη Τύπου Ι, εντερική αιμορραγία και ανεπανόρθωτη ζημιά στα νεφρά
• Ελαφρά βρασμένα αβγά (μελάτα), λόγω πιθανής μόλυνσης από σαλμονέλα
• Σταφύλια, σταφίδες και κομμάτια ωμού καρότου λόγω κίνδυνου πνιγμού
• Πολύ καυτερά και πικάντικα τρόφιμα
• Πατέ και μαλακά τυριά, λόγω, έστω και χαμηλού κινδύνου μόλυνσης από Listeria monocytogene
No comments:
Post a Comment