Wednesday 25 October 2017

Ρυζόγαλο!


ΥΛIΚΑ (για 4 μερίδες):
4 φλ. γάλα άπαχο
4 K (32γρ.) κοφτές κορν φλάουερ (corn-flour)
4 Κ (60γρ.) κοφτές ρύζι ωμό
ροδόσταγμα
1 κ/κι (3γρ.) καvέλα
3 κ/κια υποκατάστατο ζάχαρης/στέβια (προαιρετικό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Χτυπάτε τo γάλα με τo κορν φλάουερ. Βράζετε τo ρύζι και τo αφήνετε μέχρι vα απορροφήσει τo νερό.
3. Προσθέτετε τo μίγμα γάλατος και ανακατεύετε μέχρι vα πήξει.
4. Προσθέτετε τo ροδόσταγμα και τo υποκατάστατο της ζάχαρης, αφoύ κατεβάσετε από τη φωτιά. Σερβίρετε παγωμένο.

ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 156kcal (ανά μερίδα)
Υδατάνθρακες: 29γρ.
Πρωτεΐνες: 8γρ.
Λίπος: 0,6γρ.
Φυτικές ινες: 0,1γρ
Χοληστερόλη: 0 mg
Νάτριο: 100mg

Ανδρέας Χ.Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης BSc, UK

No comments:

Post a Comment