ΥΛΙΚΑ (για 4
άτομα):
- ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε πολύ λεπτές φέτες
- 2 κ.Σ ξίδι κόκκινο
- 1 κ.Σ + 1 κ.γ έξτρα παρθαίνο ελαιόλαδο
- 340γρ στήθος κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλα ή δέρμα, κομμένο σε κομματάκια 2cm
- 2 σκελίδες σκόρδου, σε πολύ λεπτές φέτες
- 425γρ κονσέρβα χαμηλό-σε-νάτριο ρεβίθια, πλυμένα
- 290γρ σπανάκι, χωρίς το χοντρό κοτσάνι
- 4 κυπριακές πίττες ολικής αλέσεως, κομμένες στη μέση και φρυγανισμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελληνικό γιαούρτι, για σερβίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σ’ ένα μικρό
μπολ, αναμιγνύετε το κρεμμύδι μαζί το ξίδι και 1 κ.γ ελαιόλαδο. Αφήστε το στην
άκρη, ανακατεύοντας με το χέρι κάθε τόσο, μέχρι να το χρειαστείτε.
Στο μεταξύ,
ζεστάνετε το υπόλοιπο 1 κ.Σ ελαιόλαδο σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε
μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο με ¼ κ.γ από το κάθε ένα και ψήστε,
ανακατεύοντας δυο φορές, μέχρι να χρυσαφίσουν. Περίπου 4 με 6 λεπτά.
Προσθέστε το
σκόρδο στο τηγάνι και ψήστε, ανακατεύοντας μέχρι να ξεκινήσει να παίρνει το
χρυσαφί χρώμα, 1 με 2 λεπτά. Προσθέστε τα ρεβίθια, το μισό από το σπανάκι και ¼
από το κάθε ένα αλάτι και πιπέρι και ψήστε, ανακατεύοντας, μέχρι να αρχίσουν να
μαραίνονται, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το υπόλοιπο σπανάκι και συνεχίστε το ψήσιμο,
ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται, 1 με 2 λεπτά. Αφαιρέστε το από τη
φωτιά.
Γεμίστε τις πίττας
με το κοτόπουλο και το μίγμα σπανάκι, από πάνω βάλτε το κοτόπουλο και «ραντίστε»
με όσο ξίδι ξεμείνει στο μπολ. Σερβίρετε με γιαούρτι, αν επιθυμείτε.
tip: Όσοι επιθυμούν μπορούν να παραλείψουν τα ρεβίθια ή να τα αντικαταστήσουν με φρεσκοψημένα ρεβίθια.
Ανά μερίδα: 419
θερμίδες, 9.5γρ λιπαρά, 62mg
χοληστερόλη, 718mg
χοληστερόλη, 42γρ πρωτεΐνη, 52γρ υδατάνθρακες, 7γρ φυτικές ίνες
Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης (BSc, UK)
No comments:
Post a Comment