Tuesday, 2 October 2018

Κοτόπουλο με μεσογειακή γέμιση!


ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):


  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 1/4φλ. φέτα, τριμμένη
  • 1/4φλ. λιαστές ντομάτες
  • 1/4φλ. ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
  • 1κ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1κ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
  • Πασπάλισε με αλατοπίπερο τα στήθη.
  • Με ένα μαχαίρι κάνε μια οριζόντια σχισμή στο κάθε στήθος, σαν να ανοίγεις σάντουιτς.
  • Σε ένα μπολ συνδύασε τη φέτα, τις ντομάτες, τις ελιές, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τα κρεμμύδια και 1 κουταλιά ελαιόλαδου.
  • Πρόσθεσε το μείγμα στις σχισμές του κάθε κοτόπουλου και κλείσε τις άκρες με οδοντογλυφίδα.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξε την υπόλοιπη 1 κουταλιά ελαιόλαδου και σόταρε τα στήθη μέχρι να ροδίσουν.
  • Μετέφερε τα στήθη σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήσε για 12-15 λεπτά.
  • Σερβίρετε με μια φρέσκα σαλάτα εποχής ή λαχανικά βραστά/ατμού.
  • Θερμίδες: 298/ μερίδα

No comments:

Post a Comment