ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες):
- 170 γρ ελληνικό γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά
- 2 κ.Σ φρέσκο χυμό λεμονιού
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κ.Σ κομμένο φρέσκα δυόσμο
- 1 κ.Σ κομμένο φρέσκο άνηθο
- 570γρ φιλέτο σολομού χωρίς δέρμα, κομμένο σε 4 κομμάτια
- 1 κ.Σ ξίδι
- 1 κ.Σ ελαιόλαδο
- ½ κ.γ ξηρή ρίγανη
- 680γρ ντομάτες, κομμένες σε μικρές μοίρες.
- 1 αγγουράκι χωρίς σπόρια, κομμένο σε κομμάτια 1 cm
- ¼ κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σ’ ένα μικρό
μπολ, αναμιγνύετε μαζί το γιαούρτι, χυμό λεμονιού και ¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο
πιπέρι. Προσθέστε μέσα το δυόσμο και άνηθο και ανακατέψτε ελαφρά.
Ζεστάνετε το
γκριλ σε μεσαία φωτιά. Πασπαλίστε το σολομό με ¼ κ.γ το κάθε ένα με αλάτι και
πιπέρι. Αφήστε στη σχάρα 3 με 5 λεπτά περίπου τη κάθε πλευρά, μέχρι να φύγει η
διαφάνεια τους. Μεταφέρατε σε πιάτα.
Σ’ ένα μεγάλο
μπολ, αναμίξτε μαζί μ’ ένα σύρμα χειρός, το ξίδι, τη ρίγανη, και ¼ κ/γ αλάτι
και πιπέρι το κάθε ένα. Αναμίξτε το με τις ντομάτες, αγγουράκι και κρεμμύδι.
Σερβίρετε με το σολομό και το τζατζίκι.
Ανά μερίδα: Θερμίδες: 297 kcal, Λιπαρά:
10γρ, Κορεσμένα Λιπαρά: 2,5γρ, Χοληστερόλη: 69mg, Νάτριο:
340mg, Πρωτεΐνη: 36γρ, Φυτικές
Ίνες: 3γρ.
Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης (BSc, UK)
No comments:
Post a Comment