Tuesday 9 October 2018

Σολομός στη σχάρα με ελληνική σαλάτα!



ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες):
  • 170 γρ ελληνικό γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά
  • 2 κ.Σ φρέσκο χυμό λεμονιού
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.Σ κομμένο φρέσκα δυόσμο
  •  1 κ.Σ κομμένο φρέσκο άνηθο
  • 570γρ φιλέτο σολομού χωρίς δέρμα, κομμένο σε 4 κομμάτια
  • 1 κ.Σ ξίδι
  • 1 κ.Σ ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ ξηρή ρίγανη
  • 680γρ ντομάτες, κομμένες σε μικρές μοίρες.
  • 1 αγγουράκι χωρίς σπόρια, κομμένο σε κομμάτια 1 cm
  • ¼ κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σ’ ένα μικρό μπολ, αναμιγνύετε μαζί το γιαούρτι, χυμό λεμονιού και ¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέστε μέσα το δυόσμο και άνηθο και ανακατέψτε ελαφρά.
Ζεστάνετε το γκριλ σε μεσαία φωτιά. Πασπαλίστε το σολομό με ¼ κ.γ το κάθε ένα με αλάτι και πιπέρι. Αφήστε στη σχάρα 3 με 5 λεπτά περίπου τη κάθε πλευρά, μέχρι να φύγει η διαφάνεια τους. Μεταφέρατε σε πιάτα.
Σ’ ένα μεγάλο μπολ, αναμίξτε μαζί μ’ ένα σύρμα χειρός, το ξίδι, τη ρίγανη, και ¼ κ/γ αλάτι και πιπέρι το κάθε ένα. Αναμίξτε το με τις ντομάτες, αγγουράκι και κρεμμύδι. Σερβίρετε με το σολομό και το τζατζίκι.

Ανά μερίδα: Θερμίδες: 297 kcal, Λιπαρά: 10γρ, Κορεσμένα Λιπαρά: 2,5γρ, Χοληστερόλη: 69mg, Νάτριο: 340mg, Πρωτεΐνη: 36γρ, Φυτικές Ίνες: 3γρ.


Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης (BSc, UK)

No comments:

Post a Comment