Tuesday 23 October 2018

Αλμυρά Μάφινς με Κολοκυθάκι και Τυρί Τσένταρ!


ΥΛΙΚΑ (10 μερίδες):
360γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 κ.γ μπέικιν πάουτερ
1 κ.γ αλάτι
1/4 κ.γ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
220ml ημι-άπαχο γάλα
1 μεγάλο αυγό
2 κ.Σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
130γρ τριμμένο κολοκυθάκι
100γρ τυρί τσέταρ χαμηλό σε λιπαρά, τριμμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 κ.Σ φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C, και λαδώστε ένα ταψί για μάφιν.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύεται το αλεύρι, μπέικιν πάουτερ, το αλάτι, το πιπέρι και αφήστε το στην άκρη.
Ανακατέψτε το γάλα, το αυγό και το λάδι μαζί μ' ένα σύρμα χειρός. Προσθέστε τα υγρά συστατικά στα ξηρά υλικά και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν. 
Ανακατέψτε μέσα το κολοκυθάκι, το τυρί τσένταρ, το κρεμμυδάκι και το θυμάρι με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να διασκορπιστούν ομοιόμορφα.
Το μείγμα θα είναι πολύ "παχύ", είναι εντάξει.
Βάλτε το μείγμα μ' ένα κουτάλι στις θήκες μάφιν του ταψιού (περίπου 3/4 γεμάτο)  και ψήστε για 30-35 λεπτά ή μέχρι το πάνω-πάνω έχει χρυσαφίσει και όταν το τρυπήσουμε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο βγαίνει καθαρή.
Αφήστε τα μάφινς να κρυώσουν μέσα στο ταψί για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν τα βγάλετε απο τις θήκες.
Μπορείτε να αποθηκεύσετε όσα μάφινς παραμείνουν σ' ένα αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες.
Απολαύστε τα!

Θερμίδες: 200, Λίπος: 5.6 g, Κορεσμένο λίπος: 1.8 g, Χοληστερόλη: 24 mg, Νάτριο: 313 mg, Υδατάνθρακες: 29.3g, Ινώδες: 1.2g, ζάχαρη: 1.5g, Πρωτεΐνη: 7,9g.

Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης (BSc, UK)

No comments:

Post a Comment