Wednesday 13 September 2017

Ξεχωριστά Υγιεινά Σάντουιτς για Σχολικό Κολατσιό!


Τρεις γρήγορες συνταγές για σχολικό κολατσιό ή ακόμη και απογευματινά σνακ για σας και τους μικρούς σας θησαυρούς.


  • Yγιεινό τοστ με φυστικοβούτυρο, μπανάνα και μέλι!



Υλικά:
2 φέτες ψωμιού για τοστ 
1 κ.σ.  φυστικοβούτυρο για επάλειψη
1 μπανάνα σε φέτες
1 κ. γλ. μέλι 






Εκτέλεση:
Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με φυστικοβούτυρο.
Κόβουμε σε φέτες την μπανάνα και την τοποθετούμε επάνω στη μία φέτα.
Περιχύνουμε με το μέλι.
Ψήνουμε το τοστ σε τοστιέρα (είναι εξίσου νόστιμο και ωμό) και το κόβουμε στη μέση.
Έτοιμο!

  • Σάντουιτς με Τόνο και Λαχανικά


Υλικά:
Ψωμάκι 
Τόνος από κονσέρβα σε νερό
Μαρούλι
Μαγιονέζα
Λίγη μουστάρδα απαλή
Καρότο
Λάχανο




Εκτέλεση:
Στραγγίζετε καλά τον τόνο και τον ανακατεύετε με την μαγιονέζα και την μουστάρδα. Ψιλοκόβετε τα καρότα και το λάχανο. Βάζετε μια στρώση μαρούλι μετά το καροτολάχανο, τον τόνο και ξανά ένα φύλλο μαρούλι. 

  • Σάντουιτς Αγγουράκι

Υλικά:
Φέτες ψωμί του τοστ ολικής αλέσεως
100 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκου άνηθου
αγγουράκια
1 κουτ. σούπας ξίδι ή χυμός λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το αγγουράκι από τη φλούδα και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. 
Αλατίζουμε τις φέτες αγγουριού και τις ραντίζουμε με το ξίδι ή το χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε ξεχωριστά το τυρί κρέμα με τον άνηθο και αλείφουμε τις φέτες φωμιού με το μείγμα και μετά βάζουμε τις φέτες αγγουράκι.

Καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε πάντοτε ψωμί ολικής αλέσεως ή ακόμη πίτες για φαχίτας ή αραβικές πίτες ολικής αλέσεως για wraps. Να συνοδεύουμε το κολατσιό με φρέσκα λαχανικά και φρούτα και ίσως επίσης λίγους ανάλατους ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα που περιέχουν και ασβέστιο. Ακόμη βάζοντας λίγη φαντασία και όρεξη ας φροντίσουμε τα κολατσιό του παιδιού μας να είναι λιγό παιχνιδιάρικο, με χαριτωμένες δημιουργίες για να τραβήξουν το μάτι του! 

Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διαροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης BSc (UK)

No comments:

Post a Comment