Wednesday 6 September 2017

Πλιγούρι σοτέ με Κρεμμύδια, Ελιές και Ντομάτες!


ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες):
100 γρ. πλιγούρι
2 σφιχτές ώριμες ντομάτες
20 ελιές
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 λεμόνι
1 κλωναράκι ρίγανη
3 κλωναράκια μαντζουράνα
3-4 κ. Σ (30-40 γρ.) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι & μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουλιάστε το πλιγούρι σε κρύο νερό για 20 λεπτά, πλύντε το και βράστε το σε νερό, δυο φορές τον όγκο του, για 10-15 λεπτά – ανάλογα με το μέγεθος των κόκκων του. Στη συνέχεια στραγγίστε το υγρό που περισσεύει και αφήστε το πλιγούρι να κρυώσει.
Πλύντε τις ντομάτες και τα κρεμμυδάκια, ψιλοκόψτε τα και βάλτε τα σ’ ένα μπολ. Προσθέστε το ζεστό πλιγούρι και τις ελιές, τρίψτε τη ρίγανη,, αρωματίστε ε τη μαντζουράνα, προσθέστε το λάδι, τον φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και όσο αλατοπίπερο.
Ανακατέψτε τη σαλάτα μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά και σερβίρετε. 

Μια συνταγή με συστατικά superfoods/υπερτοφές! Όπως το πλιγούρι που περιέχει βιταμίνες, ασβέστιο και μαγνήσιο. Τις ντομάτες, οι οποίες περιέχουν 94% νερό, τη ρίγανη που ανακουφίζει απο την καταρροή και βελτιώνει την φυσική μας κατασταση! Υγιεινά και θρεπτικά υλικά που μας γεμίζουν ενέργεια!

Ανδρέας Χ. Σάββα, 
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης, BSc (UK)

No comments:

Post a Comment