ΥΛΙΚΑ:
- 1 κ.Σ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι φρέσκο
- 250γρ. τρυφερό σπανάκι (baby)
- 4 αυγά
- 100 γρ. φέτα, χαμηλή σε λιπαρά
- 1 κ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
- Λίγα φύλλα φρέσκα ρίγανη
- 1 πρέζα αλάτι
- Λίγο φρέσκο-αλεσμένο πιπέρι
ΜΕΘΟΔΟΣ:
- Σε μια κουταλιά ελαιόλαδο τσιγαρίζετε το κρεμμυδάκι μαζί με το σπανάκι, μέχρι να μαραθούν.
- Χτυπάτε σ’ ένα μπολ τα αυγά και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά.
- Ρίχνετε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι μαζί με το σπανάκι και σοτάρετε.
- Ανακατεύετε κατά διαστήματα μέχρι να πήξουν τα αυγά.
Tips:
- Προτιμήστε να μαράνετε από πριν το σπανάκι, αφήνοντας του το πράσινο χρώμα.
- Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το σπανάκι με οποιαδήποτε άλλα χόρτα της αρεσκείας σας.
Θερμίδες: 152.8 kcal, Λίπος: 10,1 γρ, Κορεσμένο Λίπος: 4,1 γρ, Χοληστερόλη:
171 mg, Υδατάνθρακες: 2,4 γρ, Πρωτεΐνες: 11,6 γρ, Φυτικές
ίνες: 1,5 γρ, Νάτριο 432,3 mg.
Ανδρέας Χ.Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης BSc, UK
No comments:
Post a Comment