Wednesday 20 September 2017

Ομελέτα με Σπανάκι και Φέτα


ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κ.Σ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 250γρ. τρυφερό σπανάκι (baby)
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. φέτα, χαμηλή σε λιπαρά
  • 1 κ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Λίγα φύλλα φρέσκα ρίγανη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λίγο φρέσκο-αλεσμένο πιπέρι


ΜΕΘΟΔΟΣ:
  • Σε μια κουταλιά ελαιόλαδο τσιγαρίζετε το κρεμμυδάκι μαζί με το σπανάκι, μέχρι να μαραθούν.
  • Χτυπάτε σ’ ένα μπολ τα αυγά και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ρίχνετε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι μαζί με το σπανάκι και σοτάρετε.
  • Ανακατεύετε κατά διαστήματα μέχρι να πήξουν τα αυγά.

Tips
  • Προτιμήστε να μαράνετε από πριν το σπανάκι, αφήνοντας του το πράσινο χρώμα.
  • Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το σπανάκι με οποιαδήποτε άλλα χόρτα της αρεσκείας σας.

 Θερμίδες: 152.8 kcal, Λίπος: 10,1 γρ, Κορεσμένο Λίπος: 4,1 γρ, Χοληστερόλη: 171 mg, Υδατάνθρακες: 2,4 γρ, Πρωτεΐνες: 11,6 γρ, Φυτικές ίνες: 1,5 γρ, Νάτριο 432,3 mg.

Ανδρέας Χ.Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης BSc, UK

No comments:

Post a Comment