Wednesday, 27 September 2017

«Καυτερό» Κοτόπουλο στην Πίττα!


ΥΛΙΚΑ:
2 κ.γ ελαιόλαδο
1 κ.Σ πάπρικα
1 κ.γ ήπια σκόνη τσίλι
2 κ.γ ψιλο-τριμμένο φρέσκο τζίτζερ
3 κ.Σ χυμό λεμονιού ή λάιμ
1 κ.Σ ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
ή μέντα (δυόσμο)
4 x 165 γρ. στήθος κοτόπουλου,
 χωρίς δέρμα ή κόκκαλο
4 μεσαίες κυπριακές πίττες
Αλάτι και φρεσκο-τριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το Σερβίρισμα:
Φρέσκα πράσινα φύλλα σαλάτας
Αγγουράκι, ραπανάκι και ντομάτα,
σε κομματάκια
Κομμάτια λεμονιού (στο πλάι)

Φρέσκο κόλιανδρο ή δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σ’ ένα ρηχό πιάτο ή πλαστικό μπολ, αναμίξτε μαζί το ελαιόλαδο, πάπρικα, σκόνη τσίλι, τζίτζερ, χυμό λεμονιού ή λάιμ και ψιλοκομμένα βότανα. Αλατοπιπερώστε.
Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου στο μείγμα. Καλύψτε το πιάτο ή μπολ και αφήστε το να μαρινάρει για μια ώρα περίπου.
Προθερμάνετε το γκρίλ, και μετά ψήστε το κοτόπουλο για 12-15 λεπτά, γυρνώντας τα μια φορά και περιχύνετε (ή αλείφετε) με τους χυμούς τους συχνά, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν τα τρυπήσετε μ’ ένα πιρούνι, οι χυμοί πρέπει να είναι καθαροί.
Ζεστάνετε τις πίττες, είτε περιτυλίγοντάς τις μ’ ένα αλουμινόχαρτο και βάζετέ τις στο γκρίλ ή τοστάρετε τις λίγο στη τοστιέρα.
Κομματιάστε το κοτόπουλο σε φέτες και σερβίρετέ το στη ζεστή πίττα με τα φύλλα σαλάτας, αγγουράκι, ραπανάκι και ντομάτα. Γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο ή δυόσμο και λεμόνι στο πλάι.  

Αρωματίστε μερικά στήθη κοτόπουλο με πικάντικα μπαχαρικά, ακολούθως σερβίρετε τα μέσα σε κυπριακή πίττα με χυμό λεμονιού. Τα παιδιά θα το λατρέψουν, αν τους αρέσουν τα πικάντικα! Αν δεν έχετε χρόνο για το μαρινάρισμα, χρησιμοποιείστε το μίγμα σαν άλειμμα την ώρα που ψήνετε το κοτόπουλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κυπριακή πίττα ολικής αλέσεως, ως καλύτερη διατροφική επιλογή.

Θερμίδες ανά μερίδα: 340 kcal

Ανδρέας Χ. Σάββα,
Διατροφολόγος, Ειδικός Εκγύμνασης BSc, UK

No comments:

Post a Comment